De verbinding met deze bijzondere taarten.

Mijn bedrijf SweetShirley, afgeleide van mijn naam Shirley en Sweet van lekkernijen, bestaat sinds 2008. Ik ben van Surinaamse afkomst en opgegroeid vanaf mijn jeugd in Nederland. Mijn taartactiviteiten vinden plaats in Tilburg (Noord-Brabant). SweetShirley is expert op het gebied van Surinaamse taarten en geeft met passie deze unieke taartworkshops, waarbij deze feesttaarten ambachtelijk worden gebakken naar traditioneel recept. Kennis delen is wat ik belangrijk vind, zodat deze waarden niet verloren gaan bij de Surinaamse-Nederlanders en nieuwe Nederlanders.

Respect hebben voor de Surinaamse cultuur en de verschillende bevolkingsgroepen is wat deze bijzondere band schept, al zijn we zo ver van huis van onze dierbaren. 

Cassave
In de Surinaamse keuken wordt cassave veel gebruikt. SweetShirley maakt taarten van voedzame producten zoals, cassave (de tropische wortel), cocos, cocosmelk. De cassave meel vervangt de tarwebloem, wat goed is voor mensen die allergisch zijn voor gluten. Cassave bevat veel vitamine C.  De cocosmelk vervangt dan gewone koeienmelk, wat weer goed is voor mensen met een koemelkallergie. Ook voor veganisten is er ook een taart in het assortiment.

Feesttaarten
SweetShirley is daarnaast gespecialiseerd in het ontwerpen en maken van exclusieve feesttaarten met een kleurrijke boodschap dat een Surinaams karakter heeft. De boodschap dat SweetShirley uitdraagt is de verbinding met Nederlanders en Suriname te (her)beleven in haar feesttaarten op het gebied van exotische smaken, taartvullingen en kleurrijke opmaak. Gezellig samen taart eten en herinneringen ophalen is al een feest, dat mensen liefdevol verbindt met elkaar in Nederland.

Kortom een stukje Suriname samen beleven!

De feesttaarten van SweetShirley zijn van hoge kwaliteit en worden ambachtelijk en hygiënisch gebakken volgens het HACCP-certificaat. Er wordt gebruikt gemaakt van de beste ingrediënten en vers exotische fruit. We gebruiken geen varken(vetten/gelatine) in onze producten en hebben respect voor de waarden van de Surinaamse cultuur en zijn bevolkingsgroepen.

Partytafels
In het aanbod van partytafels hebben wij alvast wat diverse zoete en hartige lekkernijen voor je samengesteld voor op tafel. Voor het gemak kun je kiezen uit verschillende thema's SweetShirley partytafels. Zo bespaar je extra tijd en heb je meer kwaliteit tijd te besteden aan je gasten, door gebruik te maken van onze catering.

BrasaMaribo kleingebak
De populaire BrasaMaribo gebakjes gevulde cassave/kokos cake in verschillende smaken, waarvan er al inmiddels ruim 3000 van zijn verkocht aan particulieren, festivals, evenementen en restaurants. Heel geschikt voor mensen met een noten allergie en ook zo leuk voor een traktatie op het werk of voor de gasten.

 

 

 Vindt je deze pagina leuk? Deel het!